A kétnaposra tervezett vilonyai Séd Party második, szombati napját átírta az esős idő. A kulturális programok nagy részét le kellett fújnia a rendező önkormányzatnak.

A pénteki nyitónapon a kultúrházban a falu első írásos emlékére egy kiállítást szerveztek a helyiek, mivel Vilonya község neve hatszázötven éve szerepelt először, akkor egy peres okiratban. A település életével szervesen kapcsolódó régi tárgyak, könyvek, iratok, valamint fényképekből álló kiállítást Fésüs Sándor polgármester nyitotta meg, majd az este a Séd parti sportparkban közösségi sütögetéssel zárult.

Séd-Party

A szombat délelőtt főzőversennyel kezdődött, voltak különböző gyermekprogramok, tűzoltó és katonai bemutató, drón reptetés, minden korosztály megtalálta a neki való szórakozási lehetőséget. A délutáni program Ovádi Péter országgyűlési képviselő és a polgármester köszöntőjével indult, ezt követően a helyi fiatalok, valamint a Mézengúz együttes műsora következett, de a további fellépők műsorát le kellett fújni, hiszen orkán erejű széllel csapott le a vihar a községre. A polgármester elmondta, hogy köszöni minden fellépőnek a hozzáállását, a szervezők segítségét, és készülnek arra, hogy bepótolják, amit most meghiúsított az időjárás.

Ifj. Kardos Sándor

A főzőverseny szűri
Esős Séd Party Vilonyán
Cimke: