Akikre büszkék lehetünk

Akikre büszkék lehetünk

1827. szeptember 10-én, Vilonyán született Pap Gábor református püspök és szabadságharcos. Tovább »

Séd Party

Séd Party

Immáron több éves hagyomány a településen megrendezett falunapi rendezvénysorozat a Séd Party Tovább »

Szikla Vendéglő

Szikla Vendéglő

Családias hangulatú éttermünk kiváló helyszínt biztosít családi események megünneplésére, céges vagy baráti találkozók lebonyolítására (30 főig). Tovább »

Kapcsolat

Kapcsolat

Lépjen kapcsolatba velünk. Keressen minket! Tovább »

 

Polgármesteri köszöntő

Nagy öröm és megtiszteltetés számunkra, hogy bemutathatjuk a település általunk ismert múltját és jelenét. Vilonya a Balaton-felvidék észak-keleti részén található a Balatontól és a megyeközponttól, azaz Veszprémtől egyaránt 10 km távolságra. A településen halad át a Veszprém-Szabadbattyán 7202 sz. útvonal.
Szomszéd településeink: Berhida, Peremartongyártelep, Papkeszi, Colorchemia lakótelep, Öskü, Királyszentistván, Sóly, Balatonfűzfő.

Vilonya erényeihez tartozik, hogy csendes, nyugodt és biztonságos település. Önkormányzati rendezvényeinken, nemzeti ünnepeinken sokrétű műsorral vesznek részt civil szervezeteink, illetve a meghívott idegen előadók. A településünkön kialakított Séd-park több órás időtöltést biztosít az ide látogató turisták számára, és a Séd-party elnevezésű rendezvényünk állandó színtere.
Legfontosabb beruházásunk az építési telkek kialakítása, amely jelenleg is folyamatban van, és reméljük minél előbb versenyképes árú építési telkeket tudunk az érdeklődők számára kínálni.

Amennyiben felkeltettük a kíváncsiságát, szívesen látjuk a településen, mint érdeklődőt, de szívesen látjuk akkor is, ha nálunk akar letelepedni. Higgye el, érdemes meglátogatni minket, és vilonyai élményekkel gazdagodnia.

Fésüs Sándor- polgármester