Nagy öröm és megtiszteltetés számunkra, hogy bemutathatjuk a település általunk ismert múltját és jelenét. Vilonya a Balaton-felvidék észak-keleti részén található a Balatontól és a megyeközponttól, azaz Veszprémtől egyaránt 10 km távolságra. A településen halad át a Veszprém-Szabadbattyán 7202 sz. útvonal.
Szomszéd településeink: Berhida, Peremartongyártelep, Papkeszi, Colorchemia lakótelep, Öskü, Királyszentistván, Sóly, Balatonfűzfő.

Vilonya erényeihez tartozik, hogy csendes, nyugodt és biztonságos település. Önkormányzati rendezvényeinken, nemzeti ünnepeinken sokrétű műsorral vesznek részt civil szervezeteink, illetve a meghívott idegen előadók. A településünkön kialakított Séd-park több órás időtöltést biztosít az ide látogató turisták számára, és a Séd-party elnevezésű rendezvényünk állandó színtere.
Legfontosabb beruházásunk az építési telkek kialakítása, amely jelenleg is folyamatban van, és reméljük minél előbb versenyképes árú építési telkeket tudunk az érdeklődők számára kínálni.

Amennyiben felkeltettük a kíváncsiságát, szívesen látjuk a településen, mint érdeklődőt, de szívesen látjuk akkor is, ha nálunk akar letelepedni. Higgye el, érdemes meglátogatni minket, és vilonyai élményekkel gazdagodnia.

Fésüs Sándor- polgármester