Séd Party

Séd Party

Immáron több éves hagyomány a településen megrendezett falunapi rendezvénysorozat a Séd Party Tovább...»

Szikla Vendéglő

Szikla Vendéglő

Családias hangulatú éttermünk kiváló helyszínt biztosít családi események megünneplésére, céges vagy baráti találkozók lebonyolítására (30 főig). Tovább...»

Akikre büszkék lehetünk

Akikre büszkék lehetünk

1827. szeptember 10-én, Vilonyán született Pap Gábor református püspök és szabadságharcos. Tovább...»

Kapcsolat

Kapcsolat

Lépjen kapcsolatba velünk. Keressen minket! Tovább...»

Vilonyáért egyesület

A Vilonyai Ifjúsági Szervezet 1999 novemberében alakult 35 taggal. A tevékenység leginkább a helyi sport és kulturális rendezvények megszervezésével merült ki. Hét éve kezdtük – és minden évben két,  három – az ún. Bohóc Kupa és sportnap szervezését. Ezen a rendezvényen kispályás labdarúgásban, kosárlabdában és lábteniszben mérhették, mérhetik össze tudásukat a vilonyai és környékbeli települések (pl. Sóly, Litér, Királyszentistván, Balatonfűzfő) fiataljai. Vilonyára hoztuk a Parlament labdarúgó csapatát (kétszer), és a Fradi öregfiúkat , valamint a Hajléktalan válogatottat is.
A téli időszakban, a helyi kultúrházban rendszeres elfoglaltságot tudtunk biztosítani a fiataloknak – heti kétszeri asztalitenisz formájában –, és a szomszédos települések ifjúsági együtteseivel évek óta megmérkőznek a vilonyaiak.
A kulturális területet érintve, évek óta részt veszünk a helyi rendezvények szervezésében (falunap, majális, nemzeti ünnepek, ,  József Attila emléknapot rendezünk). Bár klubunk 1999-ben szerveződött közösséggé, bejegyzett egyesületként a 2005 év elejétől működik Vilonya Ifjúsági, Kulturális és Sport Egyesület néven.
Egyesületünk a jogi személyiségü háttere a 2006-os eszetendő óta a Vilonyai Népdalkörnek, még korábbi időtől (2005) a Vilonyai labdarúgó csapatnak, valamint az iskolai és óvodai szülői munkaközösségnek is.
Egyesületünk 2006 óta kéthavi rendszerességgel adja ki a települési újságot a Rólunk szól -t.
A névváltozás (Vilonyáért Egyesület) valamint egyben a közhasznú jogállás 2008 júniusától áll fent.

Egyesület vezető: Ifj. Kardos Sándor