„Gyakrabban is lehetne karácsony” mondta köszöntőjének bevezetőjében Kardos Sándor alpolgármester úr. Mert az együtt megélt élmények, és az együtt töltött közös szabadidő nem feltétlenül van ehhez kötve. Voltak idők, az idősebbek biztasson emlékeznek rá, amikor a karácsonyból fenyő ünnepet, télapó ünnepet, majd az ajándékozás ünnepét csinálták, mert így lépet be a kereskedelem a karácsonyba.

Kardos Sándor alpolgármester

Nekünk keresztényeknek azonban ez másról szól, a megváltó születésére emlékezünk, arra a megváltóra aki aztán a Golgotai kereszten legyőzte a halált és a sátánt, megváltott minket. Mi magyarok tudjuk azt amit mások talán még nem, és könnyen lehet hogy túl késő lesz rájönni a valóságra, hogy a keresztyén hit és kultúra nélkül elveszik minden ami felépült körülöttünk az idők folyamán. Nem feltétlenül kell vallásosnak lenni hogy ezt belássuk.
Hozzátette hogy a karácsony olyan mint egy pont a hosszú mondat után, itt meg kell állni, szünetet kell tartani mert utána egy új mondat következik. Nekünk a legnagyobb ajándék a gyermekeink, a szüleink, a nagyszüleink, életünk párja, valamint a barátainkkal együtt eltöltött, megadatott karácsonyi meghittség.
Mindenkinek kívánok elsősorban jó egészséget, áldott karácsonyt, valamint boldog új évet! Zárta karácsonyi köszöntőjét az alpolgármester úr.
Ezt követően az Országos Musical és Operett Kurzus fiatal tehetségei szórakoztatták a közönséget.

Országos Musical és Operett Kurzus fiatal tehetségei

Az operett slágerek után a helyi Hétszínvirág tagóvoda „Cseppecskék” csoportja adott elő egy betlehemest.

Cseppecskék


A műsort végül a Vilonyai Népdalkör műsora zárta.

A Vilonyai Népdalkör


A színvonalas műsor után a jelenlévők szeretett vendégelésben részesültek, frissen sütött kolbász, forralt bor, forró tea, és karácsonyi sütemények sokasága várta az érdeklődő közönséget.

Falukarácsony 2023