2023 december 2.-án a Veszprém Vármegyei Polgárőrségek Szövetsége a Pétfürdői közösségi házban várta, a megyéből az egyesületek által delegált polgárőröket a DRÓN pilóta képzésre.

Az oktatási napon Mezei József megyei elnök a megnyitó beszédében kiemelte, hogy mennyire fontosnak tarja a DRÓNOK használatát. A DRÓN nagy segítségre van eltűnt személyek gyors és pontos felkutatásában, parlagfüves területek és illegális hulladéklerakók felderítésében. Fontos, hogy a Drónok használata a jogszabályi előírásoknak megfelelően történjen, és csak vizsgával rendelkező polgárőrök végezzenek felkérésre kutatást, felderítést. Elnök úr kiemelte hogy, a megyei elnökség támogatásával egyesületenként 2 fő polgárőrnek a képzés díját a megyei szövetség teljes mértékben magára vállalja.

Mezei József VeVPSZ elnöke köszönti a megjelent polgárőröket

A megyéből a képzésen 26 fő polgárőr vett részt. A délelőtti elméleti oktatás követően a polgárőrök megkezdték az online vizsgákat, ami minden vizsgázónak sikeres volt, ami az oktatók szakszerű és kiváló munkáját dicséri.

Az oktatás szünetében a jelenlévő polgárőréket és az oktatókat a megyei szövetség jóvoltából megvendégelésben részesültek.

DRÓN pilóta képzés