Egy régóta dédelgetett álom vált valósággá, 2023. szeptember 23.-án a Pétfürdői művelődési házban. De ne rohanjunk ennyire előre. Az ötletet alapját az képezte, hogy látva a mai rohanó világunkat, ha az élet úgy hozza, mennyire le tudunk blokkolni, illetve közömbösek tudunk lenni bajbajutott embertársainkkal.
Egy májusi napon, a Várpalotai járás polgárőr egyesületeinek szokásos vezetőségi értekezletén felvetettem az ötletet. Mi lenne, ha szerveznék egy egészségügyi ismereteket felelevenítő képzést.
Az öletett egyhangúan elfogadták az egyesületi elnökök. A felhatalmazás után, megkerestem egy régi egészségügyben dolgozó ismerősömet, Fekete Istvánnét, Ágit. Ági az első megkeresésre igent mondott, jöhetett az időpont kiválasztása. Javaslatomra, inkább egy ősz elejei időpont mellet tettük le a voksunkat, mivel a nyár az mindenkinek nyár.

Mivel én járási koordinátor is vagyok, ezért egy Veszprém Vármegyei Polgárőrségek elnöki ülésén tálaltam az ötletet az elnökség részére, az elnökségtől szabad jelzést és anyagi támogatást kaptunk.
Ezúton is megköszönve Mezei József elnök úrnak és az elnökség tagjainak a segítséget és a támogatást.
Lujber Tibor a Pétfürdői polgárőr egyesület elnöke javasolta a Pétfürdői Művelődési házat, mint lehetséges helyszínt. Tibor a Művelődési ház vezetőjével egyeztetett, aki térítés-mentesen a nagytermet 2023. szeptember 23.-ra részünkre bocsátotta. Ezúton is köszönöm nekik.
A járásban 8 polgárőr egyesület működik, az egyesületek szép számmal vettek részt az előadáson.
Fekete Istvánné egy színvonalas elméleti és gyakorlati előadást tartott, a résztvevő polgárőrök részére. Sokaknak nagyon sok újdonság volt, mivel a 30-35évvel ezelőtti megszerzett ismeretek jelentősen megváltoztak. Áginak hála, egy nagyon jó és szakmailag kivalló délelőttben volt részünk.

A rendezvényen résztvevő egyesületek tagjai, az esemény után egyhangúan úgy nyilatkozták, hogy még több ilyen képzésre lenne szükség, mert akkor bátrabban az ismeretek tudatában tudnak majd a bajba jutott embertársainkon segíteni. A rendezvény zárásaként egy kis vendéglátásban volt részünk a Kastélydomb Étterem segítségével.
Én külön köszönöm a polgárőröknek a részvételt, Fekete Istvánnénak a színvonalas oktatást, és Lujber Tibornak a sok és önzetlen segítséget, és persze mindenkinek, aki valamilyen formában segítette, hogy ez a rendezvény létre jött.

Takács Béla
Várpalota Járás Koordinátor

Egészségügyi ismeret megújító képzés