Fokozott óvatossággal közlekedjen

A téli időjárás, a látási és útviszonyok megváltozása növeli a balesetek bekövetkezésének kockázatát.
Kérjük, hogy szenteljen nagyobb figyelmet arra, hogy járműve kifogástalan műszaki állapotára, különösen a világító berendezések megfelelő beállítására és működőképességére, az ablaktörlő lapátok kifogástalan állapotára.
A jól beállított futómű és 7°C fok alatt a jó minőségű gumiabroncs segítségével javul a menetstabilizálás, a kerekek tapadása, illetve jelentősen lerövidül a féktávolság vészfékezés esetén.
Amennyiben hosszabb utazásra készülne – egy esetleges hosszabb idejű kényszervárakozásra felkészülendően – készítsen be a járművébe védőitalt, élelmiszert, meleg takarót vagy ruhaneműt.
A megváltozott út és látási viszonyok miatt kiemelt figyelmet fordítsanak a járművezetésre, a sebesség helyes megválasztására, legyenek türelmesebbek és körültekintőbbek.
Ködös területre érve tartson nagyobb követési távolságot, a tompított fényszóró használata mellett alkalmazza a ködlámpát is. Amennyiben a ködlámpa használata már szükségtelen, annak kikapcsolásáról gondoskodjon, ellenkező esetben zavarhatja a közlekedőket.
A járművel történő tiltott megállásra és várakozásra fokozottan figyeljenek, a jármű leállításával ne akadályozzon mást a közlekedésben.

Balesetmentes közlekedést kíván a Várpalotai Rendőrkapitányság!

Téli közlekedés