Vilonya Község Önkormányzata 2009. november 13-án nyújtotta be „Séd menti kultúr- (pihenő) park kialakítása” pályázatát az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból a Helyi Vidékfejlesztési Stratégiák LEADER fejezetének végrehajtásához igényelhető támogatás elnyerésére.
A projekt keretében a hat Séd-menti település kultúr- és pihenőpoarkjának egyik állomása épül meg Vilonyán. A projekt eredményeként egy olyan közösségi szabadtéri helyszín jön létre, amely minden korosztály számára biztosítja a szabadidő hasznos eltöltését, helyszínéül szolgál közösségi programoknak, Séd-menti természeti szépségével, rendezett környezetével, látványtérelemeivel pedig turisztikai vonzerőt is jelenthet.
A Séd menti kultúrparkok további állomásait és azok Leader szellemiségű együttműködését a hat település mindegyikén elhelyezésre kerülő közös térelemek (terepmodell, információs és tematikus tábla) szemléltetik.
A projekt a szomszédos településekkel való összefogás révén nemcsak Vilonya, de a térség megismertetéséhez is nagyban hozzájárul.

Szerződések